Borosdugó-koszorú

Borosdugó-koszorú

A parafadugókból készült koszorú lehet asztaldísz, teheted a konyha egy szegletébe, de a bejárati ajtón is csodásan mutat kopogtatóként. A dugók alatt elrejtettem egy kis izzósort, így a sötétben hangulatosan világít is!

Ez a koszorú eredetileg ajándékba készült egy kedves barátunknak az elmúlt tíz év sok-sok palack finom boráért cserébe. Arra gondoltam, hogy megmutatom nektek, hogyan tudtok ti is készíteni ilyet magatoknak, ha van elég összegyűjtött parafadugótok! Sőt a step-by-step képek után mutatok egy másik, sokkal egyszerűbb dugós kreatív ötletet is!

Egy szalma koszorúalapot és egy spárgába rejtett égősort vettem, mert ezeknek a színe passzol legjobban a parafához. A dugókat kis kézifűrésszel hosszában elvágtam, ehhez használjatok egy papagájfogót, nehogy oda legyen egy ujjatok! Az égősor elemes dobozát és a parafadugókat is ragasztópisztollyal tettem fel, nagyon erős és tartós megoldás. A “világító spárgát” először körbetekertem, de nem fixáltam, folyamatosan igazítottam be a dugók közé. Végül a koszorút egy szalaggal díszítettem, ami egy akasztót is rejt, ha felakasztaná a tulajdonos. 

A másik ötlet nagyon egyszerű. Vegyél egy kis gömb formájú üvegedényt vagy -vázát, és tegyél bele egy szép poharat. A pohárba gyertyát, a pohár és a váza fala közé pedig dugókat rakva hangulatosan szűrődik majd át a gyertya fénye a dugók között…