Tudod, mi az a sinrin-joku?

Tudod, mi az a sinrin-joku?

A japánok ősi stresszlevezető módszere, ami erdőfürdőzést jelent. Az erdőben tett séta fantasztikusan pozitívan hat a szervezetünkre, a természet közelsége ellazít és energiával tölt fel bennünket.

Amikor úgy érzed, hogy nem a legjobban mennek a dolgok, túl sok inger vesz körül, összenyomnak az elfoglaltságok és a határidők, akkor irány a legközelebbi erdő, az majd helyrehoz! A fák alkotta közösségekben van valamiféle őserő, igazi energiaközpontok. Ha pedig már ott vagy, biztosan találsz néhány hajlékony vesszőt koszorúalapnak, és makkot, tobozt vagy csipkebogyót díszítőelemnek. A végeredmény pedig az asztalon vagy a falon is jól mutathat.

Vegyél egy drótkoszorú alapot, vagy egész egyszerűen hajlítsd meg saját kezűleg egy darab drótból. A vesszőket fond köré, a kilógó részeket vágd le, és máris kész van az alap. A szeptember 6-ai bejegyzésemben fotókon is megmutattam, ha érdekel, lapozz oda! A terméseket ízlésed szerint rögzítsd ragasztópisztollyal. Így a természet gyógyító erejéből otthonra is eljut egy kicsi.