Hálószobai fotófal

Hálószobai fotófal

A kívánságfal olyan fotók gyűjteménye, amik a vágyainkra emlékeztetnek. Ahányszor csak rájuk pillantunk – akár tudjuk, akár nem – álmainkat a gondolat teremtő erejével lökdössük előre a megvalósulás útján.

Idén nyáron egy hétre egy csodás kis vízparti házat béreltünk a Balatonon. Mondanom sem kell, halálosan beleszerettem, hogy a kert végében ott hullámzott a tó! Saját stégünk volt, saját Balcsink… Ahogy ott ültem a kertben, eldöntöttem, hogy egyszer lesz egy ilyenünk. Ne kérdezd hogyan, még én sem tudom, de hagyni kell valami feladatot a sorsnak is, majd ő elrendezi. Elég, hogy a vágy megszületett.

Emlékszem, 2006 táján egyszer külföldről jöttem haza repülővel. A légitársaság magazinjában megláttam egy képet egy sorházi lakásról. Kitéptem a fotót és belehajtogattam a könyvbe, amit épp olvastam. Tudtam, hogy szeretnék egy olyan lakást. Három évvel később 2009 telén épp beköltöztem az új otthonomba. Anyu segített dobozolni. A könyvek közül a kezembe került az a bizonyos. Nem hittem a szememnek, mikor kinyitottam, és megláttam az újságból kitépett fotót! A képen egy olyan sorházi kétszintes, kis kertes lakás képe volt, mint amilyet éppen akkor vettem meg… Elképesztő! Már nem is emlékeztem rá, mégis megteremtettem a kívánságomat.

A balatoni saját stéges nyaraló kívánságképei most nem egy könyv alján landoltak, hanem a hálószobánk falát díszítik. A többit a vonzás elve rendezi majd el. Ha szeretnél magadnak hasonló fotófalat készíteni, két hasznos trükköt is mutatok! Az egyik, hogy a kereteket festés közben borosdugókra tettem, így jól körbe tudtam őket festeni, és nem ragadtak a fóliához. A másik pedig, hogy a földön egy nagy csomagolópapírra rajzoltam fel a képek körvonalát, ezután levettem őket, és kimértem az akasztók helyét. Ezt a papírt krepp ragasztószalaggal a falra tettem, a szögeket beütöttem a bejelölt helyekre, majd a papírt levettem. Csináld meg Te is a saját fotófaladat, amire öröm lesz felébredned!