Létrapolc

Létrapolc

Van egy aranyos kis fedett hátsó teraszunk. Szerettem volna még hangulatosabbá tenni. Személyes tárgyakat kivinni, hogy a “kint” is “bent” érzést kapjon. Néhány könyvet, társast, hangszórót. A ház külső falára azonban nem lehet polcokat rögzíteni, hiszen nem szabad megfúrni a szigetelő réteget. Ekkor jutott eszembe, hogy létra polcot készítsek.

A létra azt hiszem a ház tartozékaként kerülhetett hozzánk, mert nem emlékszem, hogy az előző otthonomban meglett volna. Szóval nem mai darab, és éppen szép sem volt. Meg kellett csiszolni a festékfoltok miatt.

A fúrógépemre szerelhető csiszoló koronggal viszont gyorsan megejtettem ezt a műveletet. Lemértem a létra méreteit nyitott állapotban. Tudtam, hogy lefelé egyre szélesebb polcokat akarok, így a polcok túllógását is növeltem kicsit. Arra is érdemes figyelni, hogy a létra fokainak szélessége- így a polcok szélessége is nő lefelé.

A méreteimmel pedig besétáltam egy barkács áruházba és méretre szabattam. Hazavittem és lefestettem a létrát és a polcokat is kétszer, paliszander színű vízes bázisú vékonylazúrral. Ezután pedig a polcokat felülről lefelé becsavaroztam a létra fokaiba. Ez persze nem kötelező, de tartottam tőle, hogy ha nem egyenletesen pakolom majd meg a polcokat, nehogy elbillenjenek.

A létra polc nem csak a teraszon, hanem a lakásban is jól mutathat. Ráadásul annyira jó érzés régi dolgokat új életre kelteni!