Vendégváró pohárdesszert

Vendégváró pohárdesszert

Finom, egyszerű, és mindez kreatívan tálalva. Puding, és még valami más is, saját ötlet alapján…

Íme egy jópofa vendégváró desszert. Én találtam ki, de teszteltem és nagyon finom, viszont kizárólag felnőtteknek szól! A rózsaszín krém ugyanis fagyasztott eperből, érett, szobameleg banánból és epres Mozart krémlikőrből készült.

A gyümölcsöket kb fele-fele arányban összeturmixolom, majd tetszőleges mennyiségben belekeverem a likőrt. A csoki- és a vaníliapuding egy egyszerű trükktől “áll így”. Főzd meg az egyik ízt, tedd poharakba féloldalasan kitámasztva, ahogy én a képeken, és a másik ízt csak akkor főzd meg, ha az első már megdermedt így a hűtőben. Öntsd rá úgy, hogy most a másik irányba döntöd meg a poharat, és tedd vissza így a hűtőbe. Erre jön a krém állagú epres turmix. Ezt viszont csak az utolsó pillanatban készítsd el, és öntsd a pudingokra, mert a kissé fagyis állaga miatt azonnal el kell fogyasztani. Díszítésnek pedig tehetsz rá félbevágott fagyasztott epret.